BIZNIS

Pisce iz regiona okupile „Priče iz komšiluka“

Banjaluka ugostila autore najboljih priča pristiglih na književni konkurs

Sponzorisani tekst

8.10.2019

Pisce iz regiona okupile „Priče iz komšiluka“. Press

„Priče iz komšiluka 3“, naziv je knjige nastale kao rezultat istoimenog konkursa koji je i ove godine objavio portal Mondo, uz podršku kompanije m:tel. Da je ovaj konkurs izrastao u ozbiljan književni događaj godine, dokaz je i podrška Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske ovom projektu.

Promocija knjige, u kojoj se našlo 38 priča autora iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, održana je u Narodnoj biblioteci Republike Srpske u Banjaluci 7. oktobra 2019. godine, a o pričama su govorili članovi žirija Aleksandra Savić, predsjednica Udruženja lektora RS, te u ime kompanije m:tel Sandra Stanić, prof. srpskog jezika i književnosti, kao i Siniša Stanić, novinar portala Mondo.

Ovogodišnji konkurs „Priče iz komšiluka“, bio je još uspješniji od prošlogodišnjeg, kada je riječ o pristiglim radovima kojih je bilo više od 160, a prvu nagradu - štampanje i izdavanje autorske knjige osvojila je Nada Kaurin iz Zagreba za priču „Jel fino? Jel da je?“. Druga nagrada, tablet kompanije m:tel, osvojila je Vanja Šušnjar Čanković za „Priču o dva konja“.

Autori priča koje su ušle u knjigu „Priče iz komšiluka 3“ imali su priliku pročitati svoje radove na promociji ove knjige, a portal Mondo je za njih organizovao i književnu radionicu sa poznatim piscem Miljenkom Jergovićem.

m:tel – imate prijatelje!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.