SARAJEVO BUSINESS FORUM

Predstavljen projekt hotela i šoping centra na sarajevskom aerodromu

U toku je izrada detaljnog projekta, a očekuje se da će za tri mjeseca biti izdata građevinska dozvola sa svim plaćenim taksama

A. Č. / eKapija

Predviđeno je da hotel ima 138 soba, konferencijsku salu i više od 100 parking mjesta

Foto: Ekapija


Na Sarajevo Business Formu, koji je počeo u srijedu 11. maja prezentiran je projekt hotela i tržni centar na sarajevskom aerodromu.

Riječ je o značajnoj investiciji kojom bi se unaprijedio kvalitet smještaja i turističke ponude u neposrednoj okolini aerodroma Sarajevo. Kako se navodi u opisu projekta, procijenjena vrijednost investicije je 27,5 miliona KM, piše eKapija.

Nakon što je vlasnik kupio zemljište, regulacioni plan je promijenjen kako bi se hotel i predviđeni tržni centar uklopili u okruženje. Dobijena je urbanistička kao i komunalna saglasnost.

U toku je izrada detaljnog projekta, a očekuje se da će za tri mjeseca biti izdata građevinska dozvola sa svim plaćenim taksama. Studiju izvodljivosti su izradili i odobrili hotelski lanci Hilton, Marriott i Accor, koji i odgovaraju lokaciji kao što je ova.

Predviđeno je da hotel ima 138 soba, konferencijsku salu i više od 100 parking mjesta, kako u garaži, tako i na vanjskom parkingu.

Više o temi Aerodrom Sarajevo

NA VRH

Podijeli članak na