MKF LIDER

MKF Lider proslavio 20 godina uspješnog rada

Marketing

30.9.2022

MKF Lider proslavio 20 godina uspješnog rada. MKF LIDER

Mikrokreditne fondacija LIDER je svečano obilježila jubilej, 20 godina uspješnog rada na polju mikrofinansiranja i podrške poduzetnicima u razvoju njihovog poslovanja.

Povodom obilježavanja 20. godišnjice, direktor MKF LIDER Džavid Sejfović je rekao: “Ovo je za nas velika godina u kojoj slavimo ne samo 20 godina uspješnog rada, već i našu viziju i misiju, večeras slavimo i uspjehe naših poslovnih partnera koji su rasli zajedno s nama i koji su uspješni u svojim biznisima zahvaljujući LIDER-ovoj podršci. Mikrokreditna fondacija LIDER nastala je u februaru 2002. godine, krenuli smo sa malim brojem entuzijasta, a danas se već možemo pohvaliti respektabilnim rezultatima.”

MKF LIDER od početka svog rada pa do danas, pruža podršku mikro poduzetnicima, poljoprivrednicima i stanovništvu sa niskim prihodima, usluge klijentima su najviše kvalitete sa dosta dodatnih beneficija. Poseban ponos su besplatne nefinansijske usluge za klijente gdje su implementirani brojni projekti za male biznise poput online edukacija, mentorstva, međusobnog uvezivanja, besplatne promocije, a nedavno je pokrenuta i prva online platforma za obrtnike Pravi lider gdje registrovani članovi potpuno besplatno mogu reklamirati svoje usluge i proizvode, educirati se, povezivati i informisati.

Podsjećamo, Mikrokreditna fondacija LIDER počela je sa radom 2002. godine, te kontinuirano osigurava dugoročan pristup finansijskim sredstvima poduzetnicima i stanovništvu, na području 48 općina u pet kantona u Federaciji BiH, putem mreže koja se sastoji od sedam poslovnica i 15 terenskih ureda. MKF LIDER pruža prepoznatljive, kvalitetne finansijske i besplatne nefinansijske usluge kreirane po mjeri klijenata.

Lider danas upošljava 71 radnika i surađuje sa 7.770 klijenata širom FBiH, i portfoliom od 27 miliona KM. U proteklih 20 godina plasirano je 76.000 kredita, u iznosu od 240 miliona KM, od čega 121 milion KM je izdvojeno za male biznise i poljoprivredu, i 83 miliona KM za poboljšanje uslova stanovanja građana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.