KOMPANIJA TESLA

Najbogatiji čovjek na svijetu traži radnika u BiH: Rješavat će svjetske probleme

Nude se brojne pogodnosti za ovaj posao

Ilon Mask. AP

H. J. I.

21.3.2023

Američka kompanija Tesla, vodeći svjetski proizvođač električnih automobila, počeo je potragom za radnom snagom i u Bosni i Hercegovini, izvještava BiznisInfo.ba.

Tesla traži radnike za svoju veliku tvornicu u Berlinu, u Njemačkoj.

Tehničar za robotiku

Ovog puta kompanija traži “tehničara za robotiku”. Oglas je raspisan na bh. portalu za traženje posla mojposao.ba i na bosanskom jeziku.

– Tesla predstavlja jednu misiju: Ubrzanje i prelazak na održivu energiju. U roku od nekoliko godina razvijene su revolucionarne strategije i proizvodi koji su u velikoj meri uspješno lansirani na tržište. Ovo je moguće samo kroz izuzetne brzine, inovacije i efikasnosti. Za nastavak Tesline nevjerovatne priče o uspjehu, sada i u Evropi, Gigafactory Berlin je savršena osnova. Najvažniji stubovi za ovo su naši zaposleni. Njihova strast, motivacija i spremnost osiguravaju postizanje naših ciljeva. Mi vas tražimo da zajedno nastavimo ovu uspješnu priču – stoji u oglasu.

Brojne pogodnosti

Nude se brojne pogodnosti za ovaj posao.

– Radit ćete u našoj vrhunskoj Gigafactory, gdje ćete rješavati najzanimljivije svjetske probleme s najboljim i najpametnijim ljudima koji dijele strast da mijenjaju svijet. Teslin kompenzacijski paket uključuje konkurentnu platu i Tesline akcije ili bonuse. Uobičajene pogodnosti koje nudimo uključuju 30 dana godišnjeg odmora, penzioni plan fabrike, životno i invalidsko osiguranje zaposlenika, besplatno punjenje električnih vozila, popuste na proizvode i razne usluge prevoza – stoji u ogaslu.

Fabrika u Bijeljini

Inače, ovo nije jedina veza Tesle s BiH.

U fabrici "Pass" u Bijeljini, koja proizvodi savitljive cijevi za auto-industriju, zimus su najavili proširenje pogona i mogućnost dolaska američke firme "Tesla". Preciznije rečeno, u toj fabrici bi se mogli raditi neki dijelovi za Tesline automobile.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.