INVESTICIJE

Edin Sefo, direktor MDC-a, o ulaganju Džeke i Bukvića: Prva faza radova košta 6 miliona KM!

Izvođač je sarajevski „Debos“, ozbiljna firma, s dosta projekata iza sebe, koja je izabrana u tenderskoj proceduri, kaže Sefo

Sefo: Ozbiljan posao. Avaz

Alen Bajramovic

20.10.2023

Početak radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta „Premier Park“ u Sarajevu, kao zajednička investicija biznismena Amera Bukvića i bh. nogometne zvijezde Edina Džeke, osnivača “Premier Investment Groupa”, izazvala je veliko interesiranje medija i javnosti.

Cijeli projekt

“Avaz” saznaje da je riječ o prvoj fazi građevinskih radova, tokom koje će biti ugovaran i nastavak izgradnje osmospratnice u blizini SCC-a.

Edin Sefo, direktor “Management Development Consultinga” (MDC Group), međunarodne kompanije sa sjedištem u Sarajevu, koja u ime investitora vodi kompletan projekt, kaže nam da je vrijednost prve faze oko 6 miliona KM.

- Izvođač je sarajevski „Debos“, ozbiljna firma, s dosta projekata iza sebe, koja je izabrana u tenderskoj proceduri. Oni su dobili fazu izgradnje šipova, iskopa, kopanje šipova za zaštitu građevinske jame, te ugovorili AB konstrukciju čitavog objekta, s betonima i armaturom, nakon čega ćemo vidjeti kostur zgrade. Paralelno će teći ugovaranje ostalih faza – grijanje, hlađenje, struja, vodovod, kanalizacija i ostali radovi - kazao nam Sefo.

Šta se čeka

Inače, MDC Group specijaliziran je za menadžment, razvoj i savjetovanje, fokusiran na upravljanje projektima i razvoj nekretnina, razvoj poslovanja, umrežavanja i partnerstva, upravljanje ugostiteljstvom i konsalting.

Sefo pojašnjava da će ukupna vrijednost investicije biti definirana u narednom periodu.

Čekali godinama

Podsjetimo, investitori su na početak gradnje čekali deset godina, koliko je proteklo od izdavanja urbanističke saglasnosti do odobrenja za građenje, koje je izdato tek u julu ove godine. U međuvremenu je okončan sudski spor s firmom “Bosnasport”, tokom kojeg je dokazano pravo vlasništva nad zemljištem u Kotromanića broj 3, na kojem bi objekt s dva sprata podzemnih garaža i šest spratova trebao biti izgrađen do kraja naredne godine.

Džeko je suosnivač firme s kapitalom od 5,4 miliona KM, koliko je uložio i Bukvić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.