NAJVIŠI STANDARDI

Mercator otvorio novi prodajni objekat u Shopping centru Vema u Visokom

Ovaj objekat spada među pet najboljih Mercator objekata u BiH

Sa današnjeg otvaranja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Avaz.ba

18.11.2023

Mercator je danas otvorio svoj novi prodajni objekat premium koncepta u sklopu Shopping centra Vema u Visokom na adresi Branilaca bb, koji je također danas svečano otvoren za kupce. 

Prodajni objekat Mercatora je uređen prema najvišim standardima maloprodajne industrije i uz primjenu visokih zahtjeva aktuelnih svjetskih trendove, te spada među pet najboljih Mercator objekata u BiH. 

 Prodajni objekat se prostire na više od 650 m² prodajne površine i nudi bogat asortiman proizvoda koji uključuju dnevno svježe i kvalitetno voće i povrće, pekarske i delikatesne proizvoda, osnovne životne namirnice, piće i slatkiše, posebno uređene odjele zdrave hrave i hrane za kućne ljubimce, kao i veliki izbor proizvoda za čišćenje, njegu i higijenu. Posebno mjesto u asortimanu zauzimaju domaći lokalni proizvodi prezentirani u sklopu posebnog segmenta „Rado imamo domaće“. U novoj prodavnici zaposleno je 22 novih zaposlenika.

- Na mjestu nekadašnje Robne kuće Vema, za koju su građani Visokog i okolnih mjesta vezani najdivnijim uspomena, od sada će poslovati moderni, savremeni objekat koji će zasigurno biti novo mjesto susreta u Visokom.

Sretan sam jer je upravo u takvom poslovnom objektu svoje mjesto našao Mercator koji smo uredili prema najvišim standardima, za njega pažljivo odabrali kvalitetan asortiman, te ga s pravom svrstali na visoko mjesto u premium kategoriji naših prodajnih objekata. 

Kako je društveno – odgovorno poslovanje visoko pozicionirano u sistemu naših vrijednosti nastojimo uvijek biti dijelom zajednice u kojoj poslujemo, a naša obaveza je i vraćati zajednici, te sam sretan jer smo danas novčanu donaciju u vrijednosti 5.000 KM uručili J.U. za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko, za koju vjerujem da će dodatno upotpuniti uslove zdravog rasta, razvoja i obrazovanja mališana sa ovog područja - izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketinga Mercatora.

Prije zvaničnnog otvorenja Mercatora priređen je oficijeni obilazak prodajnog objekta i prigodno druženje sa poslovnim partnerima i dobavljačima, nakon čega je uslijedilo svečano otvorenje za kupce uz bogat zabavni sadržaj. 

Najsretniji kupci su nagrađeni vrijednim poklonima, a svaki 100. kupac dobio je cijelu kupovinu potpuno besplatno. Značajne uštede kupci su ostvarili uz posebnu akcijsku ponudu kreiranu povodom otvorenja, a poseban dodatni doživljaj kupovine upotpunio je performans živih statua. Dan nakon otvorenja mališani će imati priliku uživati u edukativnim radionicama Tinker Labs, kao i u veselom druženju sa maskotama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.