U PLANU TRI PROJEKTA

Trampov zet ulaže na Balkan: Spremio milionske investicije

Kušner je potvrdio kako zaključuje velike poslove sa nekretninama u dvije zemlje na Balkanu

Džared Kušner. AP

E. Ć.

15.3.2024

Džared Kušner (Jared Kushner), zet bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump) rekao je da je blizu finalizacije projekata nekretnina na Balkanu.

On je potvrdio kako zaključuje velike poslove sa nekretninama u Srbiji i Albaniji. Kako ocjenjuje "NewYork Times", ovo je posljednji primjer da Trampova porodica posluje u inostranstvu.

Kada su nastali planovi

- Čini se da su Kušnerovi planovi na Balkanu dijelom nastali kroz odnose izgrađene dok je Tramp bio na vlasti - piše "New York Times".

Bivši viši zvaničnik Bijele kuće rekao je kako je na tim poslovima radio s Ričardom Grenelom (Richard Grenell), koji je kratko bio direktor nacionalne obavještajne službe u vrijeme Trampa.

On je bio i ambasador u Njemačkoj, te specijalni izaslanik SAD za Balkan.

Kako navodi "New York Times", jedan od predloženih projekata bit će pretvaranje ostrva kod obale Albanije u luksuzni turistički kompleks.

Drugi, kojim se planira luksuzni hotel i 1.500 stambenih jedinica i muzej, bi trebalo da bude u Beogradu, na mjestu bivše zgrade Generalštaba koja je oštećena u NATO bombardovanju 1999. godine.

Učešće Kušnera

Još jedan projekat bi trebao biti u Albaniji i to na ostrvu Zvernec na jugu zemlje, duž obalskog područja koje se prostire na više od 400 hektara. 

Na tom području bi, prema planu, trebalo biti izgrađeno nekoliko hotela i stotine vila.

Kako piše "New York Times", učešće Kušnera bi se odvijalo kroz njegovu kompaniju "Affinity Partners".

Inače, Džared Kušner i njegova supruga su dva puta posjećivali Albaniju otkako je Tramp napustio poziciju predsjednika SAD.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.