CRNA HRONIKA

Zaštitaru vezali ruke i noge, odnijeli keš iz sefa

Opljačkana zaštitarska agencija „Securitas“

M. HODŽIĆ

21.7.2014

 

Dvojica nepoznatih muškaraca maskiranih „fantomkama“, od kojih je jedan imao najvjerovatnije automatsku pušku za sada neutvrđene marke, sinoć su opljačkala poslovnicu zaštitarske agencije „Securitas“ u blizini mostarskog Ronda.

Imali „fantomke“

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) ističu da ne znaju tačno kada  se pljačka dogodila, ali napominju da je slučaj prijavljen u 3.50 sati.

- Dvojica nepoznatih i maskiranih muškaraca uz prijetnju puškom radniku agencije, nakon što su ga savladala i vezala mu ruke i noge, uzela su ključeve iz kioska u kojem je boravio, nakon čega su nesmetano ušla u poslovnicu i iz sefa odnijela neutvrđenu svotu novca. Taj djelatnik nije ih zbog „fantomki“ mogao prepoznati - kazao je dežurni kantonalni tužilac Darko Zovko, dodavši da u ovom slučaju niko nije povrijeđen.

Izuzeti tragovi

Pripadnici Policijske uprave (PU) Mostar jučer ujutro su u prisustvu tužioca Zovke obavili uviđaj, a poduzete su i sve ostale istražne radnje na terenu radi rasvjetljavanja ovog događaja. Istražitelji su iz prostorija zaštitarske agencije izuzeli brojne tragove koji će biti poslati na vještačenje.

Također, u toku je i potraga za razbojnicima.

- Tačna količina ukradenog novca još nije poznata. To ćemo znati tek kada firme koje su preko vikenda deponirale novac u zaštitarskoj agencije dostave specifikacije tih novčanih sredstava. Ima više tih firmi. Praksa je kod njih da novac u ponedjeljak deponiraju u banku, a preko vikenda drže u zaštitarskoj agenciji - pojasnio je Zovko.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.