CRNA HRONIKA

Policija u Smartu pronašla dva kilograma marihuane

Koordinirana akcija "Tref"

J. Be.

24.7.2014

 

Jučer u 14:40 sati, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Uprave policije ovog Ministarastva su u koordiniranoj akciji sa policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, na području općine Ilidža, zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Smart”, reg. oznake T42-M-447, kojim je upravljao vozač B.A., rođen 1990.godine u Sarajevu, nastanjen u Kiseljaku.

Izvršenim pregledom vozila pronađeno je i oduzeto oko dva kilograma opojne droge marihuane.

Također, na području općine Kiseljak izvršen je pretres kuće koju koristi B.A. i tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko dva kilograma opojne droge marihuane,  jedna puška, mobiteli, SIM kartice..

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. kaznenog zakona FBiH Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, osumnjičeni je lišen slobode i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade dana danas će osumnjičeni B.A. uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.