CRNA HRONIKA

Bježeći od policije Sarajlija progutao drogu: Uzrok smrti Jasmina K. gušenje izazvano krvarenjem

Obdukcijski nalaz tijela preminulog urađen u prosekturi Bare

Al.B

27.7.2014

 

Uzrok smrti Jasmina K. (24) iz Sarajeva, koji je u akciji policije u Goraždu progutao kesicu nepoznatog sadržaja, je gušenje izazvano unutrašnjim krvarenjem, a koje je nastalo kao posljedica djelovanja hemijske supstance u njegovom organizmu. Ovo je utvrđeno tokom obdukcije tijela preminulog u prosekturi Bare u Sarajevu, a šta je tačno sadržavala kesica koju je mladić progutao bit će utvrđeno daljnjim toksikološkim analizama.  

Podsjetimo, zbog sumnjivog ponašanja policajci u Goraždu Jasmina K. i Emrana K. iz Sarajeva pokušali su legitimirati u blizini zgrade "Ministarka". Jasmin je pokušao pobjeći i nakon potjere sustignut je u ulici Ibrahima Čelika. Prema policijskim izvorima, opirao se hapšenju, uz upotrebu sile i lisica nekoliko policajaca uspjelo ga je savladati, ali je progutao kesicu u kojoj je najvjerovatnije bila neka od težih droga ili čak mješavina opasnih supstanci.

 

Ubrzo po privođenju u prostorije MUP-a BPK Goražde  kazao je da se ne osjeća dobro. Tokom transporta do bolnice u vozilu je povraćao, a uprkos veoma agresivnom ponašanju ljekari Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde izvršili su ispiranje želuca. Međutim, u 17.50 sati došlo je do iznenadnog prestanka rada srca i disanja.

Glavni kantonalni tužitelj Mirsad Bilajac danas je u Goraždu prisustvovao otvaranju kesice koju je preminuli povratio prilikom transporta prema Urgentnom centru.

 

 

Bilajac: Vještačenje sadržaja kesice (Foto: A. Bajramović)

 

- Radi se o praškastoj, bijeloj materiji koja asocira na spid, ali biće obavljeno vještačenje sadržaja nakon čega ćemo imati potpunu informaciju. Ne znamo o kojoj količini se radi, jer on je najprije žvakao i progutao kesicu, potom je povratio, tako da ne znamo koliko se praha rasulo po njegovom želucu – kazao nam je Bilajac.

 

Mjesto hapšenja: (Foto: A. Bajramović)

 

Saslušan je i Emran K., koji nije bježao s mjesta na kojem ga je policija zaustavila. Istražitelji sumnjaju da su dvojica mladića u Goražde došla s namjerom da preprodaju drogu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.