CRNA HRONIKA

Amar Zulić uhapšen zbog pokušaja ubistva

Nakon pucnjave u sarajevskoj ulici Derviša Numića

Dž. BULBUL

30.7.2014

 

Pripadnici sarajevske policije su na osnovu potrage 27. jula ove godine u 22.50 sati uhapsili Amara Zulića (30) iz Sarajeva zbog sumnje da je 9. juna ove godine pokušao ubiti Lea Muminovića (35), također iz Sarajeva.

Prostrelne rane

Nakon saslušanja u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, nadležnom sudu upućen je prijedlog za određivanje mjere pritvora za uhapšenog Zulića, koji je odranije poznat policiji po činjenju krivičnih djela.

Podsjećamo, Policijsku upravu Novo Sarajevo 9. juna ove godine u 1.50 sati građani su obavijestili da je u ulici Derviša Numića došlo do pucnjave.

 

Mjesto pucnjave u ulici Derviša Numića

 

Na mjestu događaja zatečen je ranjeni Muminović, dok se njegov napadač Zulić neposredno nakon pucnjave dao u bijeg. Muminović je nešto poslije dva sata dovezen s prostrelnim ranama na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Nakon ukazivanja ljekarske pomoći, prebačen je na Kliniku za vaskularnu hirurgiju, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Negirali krivicu

Pripadnici Odjela za opći kriminalitet Sektora kriminalističke policije MUP-a KS istog dana kada se desila pucnjava u 12.35 sati uhapsili su Elmira Jusića (33) i Amara Bešića (27), obojica iz Sarajeva, zbog sumnje da su pomogli Zuliću.

Uhapšeni Jusić i Bešić saslušani su u Tužilaštvu KS. Pred postupajućim tužiocem tada su negirali da su počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret te su nakon toga obojica puštena na slobodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.