CRNA HRONIKA

Pogledajte akciju hapšenja dilera na području Busovače, Kiseljaka i Sarajeva

Zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama

Fena

7.8.2014

 

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine u saradnji sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Srednjobosanskog kantona danas su sproveli operativnu akciju Tref usmjerenu protiv neovlaštenog prometa opojnim drogama.

 

Izvršeni su pretresi na 13 lokacija na području Kiseljaka, Busovače i Sarajeva, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 250. KZ BiH, organizovani kriminal, a u vezi sa članom 195. KZ BiH, neovlašten promet opojnim drogama, lišeno je slobode 11 osoba.

 

Prilikom pretresa privremeno je oduzeta praškasta materija koja asocira na kokain, praškasta materija koja asocira na spid, zeljasta materija koja asocira na marihuanu, sjemenke marihuane, tablete koje asociraju na narkotička sredstva, tri pištolja, municija, oprema za ometanje GSM signala, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji će se koristi u dokaznom postupku.

 

Podsjećamo da su pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine u saradnji sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a SBK 23. jula u okviru operativne akcije "Tref" zaplijenili i oduzeli više od četiri kilograma skunka. U dosadašnjem periodu u okviru akcije „Tref“ oduzeto više od šest kilograma opojne droge "skunk".

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.