CRNA HRONIKA

Sukob penzionera: Ratoborni starac četiri puta nožem ubo rođaka zbog međe!

Obračun ispred banke

A. ALJIMI

7.8.2014

 

 

Ispred “NLB Razvojne banke” u Prnjavoru došlo je do obračuna između dvojice ratobornih penzionera, rođaka, u kojem je jedan teže povrijeđen nožem.

Nalet bijesa

Milutin Miladinović (75), njemački penzioner iz Donje Ilove kod Prnjavora, žestoko se posvađao sa svojim rođakom i komšijom Milanom Miladinovićem (70) te ga je, u naletu bijesa, četiri puta preklopnim nožem ubo u desnu nadlakticu, nakon čega je pobjegao.

 

Milanu, koji je poprilično iskrvario, ljekarska pomoć ukazana je u Domu zdravlja u Prnjavoru, poslije čega je kolima Hitne pomoći prevezen u Klinički centar Banja Luka. Povrijeđeni Milan policajcima je uspio kazati ko ga je napao.

 

Po dojavi je reagirala patrola prnjavorske policije, koja je odbjeglog starca pronašla u kući u Donjoj Ilovi, gdje je uhapšen.


Ispred poslovnice “NLB banke” ostala je poveća lokva krvi, koja svjedoči o tome koliko je obračun bio žestok.

- Sve se odigralo munjevito. Čula se svađa, a potom i jauci. Čim je čakija sijevnula i krv počela da šiklja, klijenti banke i prolaznici su pobjegli pa policiji nije imao ko posvjedočiti o događaju – kazali su novinarima stanari obližnje stambene zgrade.

Isprva se pojavila informacija da se ispred poslovnice “NLB banke” desila “sačekuša”, koju je organizirao prevareni žirant, ali je ubrzo demantirana kada je rasvijetljeno da su se ratoborni starci sukobili zbog neriješenih imovinskih odnosa, tačnije zbog puta i međe.

 

Ranije upozoravani

 

Sukob Miladinovića traje godinama, a zbog međe su se svađali i u Njemačkoj, gdje su radili kao gastarbajteri. Policija je u više navrata intervenirala te upozoravala starce da, zbog međusobnih razmirica, ne remete javni red i mir.

 

Lokva krvi

Ispred poslovnice "NLB banke" ostala je poveća lokva krvi, koja svjedoči o tome koliko je obračun bio žestok.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.