CRNA HRONIKA

Pješak u stabilnom stanju nakon što ga je udario taksi

Nesreća kod Latinske ćuprije

Al. Ti.

13.8.2014

Danas oko 14 sati kod sarajevskog mosta Latinske ćuprije desila se saobraćajna nesreća u kojoj je nastradao pješak nakon što ga je udarilo taksi vozilo Passat.

Kako su nam potvrdili iz MUP-a KS, na mjestu nesreće je obustavljen i tramvajski saobraćaj, a povrijeđeni muškarac koji ima 81. godinu prevezen je na KCUS.

- Pacijent je zadobio teške tjelesne povrede. U pitanju je više lomova i to lom lijeve nadlaktice, lijeve stidne kosti, lijeve sjedalne kosti, lom lijevog kuka. Također je zadobio povredu kičmenih pršljenova, slabinske regije, te rane na čelu i lijevom oku. On će, najvjerovatnije, biti upućen na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, rekla je Muamera Šehić, portparol KCUS-a. 

 

Portparol KCUS-a, Muamera Šehić, nam je večeras potvrdila i da je pacijent još uvijek pod stalnim nadzorom ljekara i smješten je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju. Trenutno je u stabilnom stanju. Prilikom saobraćajne nesreće zadobio je teške tjelesne povrede a o promjenama i napretku u liječenju će se znati više sutra ujutro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.