CRNA HRONIKA

Banjalučani prijavljeni zbog krivolova

Pali zbog srndaća

Ml. D.

21.8.2014

 

Dvojica Banjalučana uhapšeni su u utorak zbog sumnje da su ovog ljeta više puta išli u krivolov i koristili nelegalno oružje. Kako je saopšteno iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka uhapšeni su M. R. (44) i N. D. (18), koji su krivolovom oštetili Lovačko društvo "Manjača".


- Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je M. R. od početka juna do 20. avgusta ove godine izvršio dva krivična djela nezakoniti lov i jedno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih sredstava. Takođe je utvrđeno da je N. D. počinio tri krivična djela nezakoniti lov i jedno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih sredstava, navodi se u saopštenju banjalučke polcije.


Oni su policiji predali lovačku pušku "orozušu", malokralibarsku pušku "bajkal", vojničku pušku M48, za koje nisu imali odobrenja. Takođe su predali vazdušnu pušku, četiri metka, pet srnećih lobanja sa rogovima koje su držali kao trofeje i skoro pet kilograma srnećeg mesa.


Nakon kriminalističke obrade oba su pušteni da se brane sa slobode a policija će Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci podnijeti odgovarajuće izvještaje o počinjenim krivičnim djelima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.