Dragan Pavlović unajmio Opel koji su koristile ubice

Saučesniku u likvidaciji cazinskog Ramba određen pritvor

M. DEDIĆ

Na zahtjev Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, jučer je u Katonalnom sudu u Bihaću određen jednomjesečni pritvor Draganu Pavloviću iz Prijedora, koji je prekjučer uhapšen zbog sumnje da se može dovesti u vezu s likvidacijom Nedžada Kličića zvanog Rambo. Kličić je u noći sa subote na nedjelju hicem u potiljak usmrćen u kafe baru "Gold" u Ostrošcu, općina Cazin.

Crno vozilo

Intenzivna istraga u ovom predmetu se nastavlja, a "Avaz" saznaje da su  tri osobe povezane s ovim brutalnim smaknućem napustile teritoriju BiH.  U likvidaciju krajiškog Ramba, nezabilježenu na ovim prostorima, prema detaljima koji su procurili iz istrage, umiješane su i osobe iz nekoliko krajiških gradova.  

dragana-rambo-njenaslika

Dragana Đorojević: Rambova djevojka

Uhapšeni Pavlović unajmio je jedan od automobila koji je korišten prilikom ovog krivičnog djela. Radi se o crnoj Opel Astri, koja je uzeta na dva dana iz jedne autokuće. Pavlović je korištenje auta platio 80 KM, a kada auto nije vratio, vlasnik autokuće obavijestio je policiju. Tako je trag odveo do Pavlovića, koji je, navodno, sve ispričao.

U redakciju "Avaza" stigla je poruka izvjesne Dragane Đorojević iz Istočnog Sarajeva.

- Ne objavljujete istinu za ubistvo... Ja sam bila s Rambom 24 sata i znam sve - napisala je djevojka.

Pokušali smo preko njenog profila na Facebooku stupiti u kontakt s njom. Dragana se jučer javila s nekoliko  SMS-ova i zamolila da je zovemo poslije podne. No, na naše pozive  nije odgovarala.

- Mnogo je toga neispričanog. Ja sam ga poznavala veoma dobro. Posljednjih pet mjeseci proveo je uz mene skoro non-stop - pisalo je u prvoj poruci djevojke likvidiranog Nedžada Kličića.

Otkrila je i zanimljiv detalj, da je Rambo u kafe baru "Gold" čekao upravo nju, ali da je zakasnila samo 30 sekundi, kako je napisala.

Posljednje riječi

- Zamislite koje ironije - posljednje njegove riječi upućene meni bile su: "Čekam te, živote moj" - otkrila je Dragana Đorojević.

dragana-poruka-face

Jedna od poruka na Draganinom profilu

Njen FB profil u dane likvidacije  njenog voljenog čovjeka i nakon toga posvećen je Nedžadu Kličiću Rambu.

- Sinoć si rekao da sam ja tvoj život... Moj život je stao s tvojim... Čekao si me. Zakasnila sam samo jednu minutu... Da sam bar došla, možda bismo otišli zajedno - napisala je Dragana Đorojević 20 sati nakon ubistva Nedžada Kličića i ubrzo dodala da "tvoj posljednji dah na usnama zaboraviti nikad neću...".

- Počivaj u miru, ljubavi moja... Uskoro ćemo opet biti zajedno... - ostavila je status djevojka krajiškog Ramba i otvorila grupu "In memoriam Dragana Đorojević".

Prodao Mercedes

U jednom od SMS-ova Dragana je napisala da je njen ubijeni momak prodao Mercedes da bi platio 36.500 KM za godinu zatvora.

- Da je otišao u taj zatvor, možda bi i sada bio živ - konstatirala je Dragana Đorojević.

NA VRH

Podijeli članak na