CRNA HRONIKA

Lejla Jaganjac bila je poznata po velikim humanitarnim akcijama

Misteriozna smrt mlade Bosanke u Beču još nije razjašnjena

M. AHMEDIĆ

21.9.2014

Lejla Jaganjac (28) iz Tuzle, koja je u četvrtak pronađena mrtva u Beču, u stanu u kojem je živjela, poznata je po svojoj inicijativi pokretanja humanitarne akcije prikupljanja lijekova za Univerzitetski klinički centar Tuzla, u vrijednosti od 39.000 eura.

Šok i nevjerica

Prema prvim informacijama, nakon što se Lejla Jaganjac u četvrtak, 18. septembra, nije pojavila na radnom mjestu, njen šef prijavio je bečkoj policiji nestanak djevojke.

Nakon prijave, bečka policija pronašla je nesretnu djevojku mrtvu u njenom stanu u kojem je živjela u Beču te utvrdila da ne postoje znakovi nasilnog provaljivanja u stan, a ni tragovi nasilja.

Prema posljednjim informacijama koje posjedujemo, bečka policija obavijestila je roditelje o smrti njihove kćerke jedinice te im odobrila da u ponedjeljak, 22. septembra, doputuju u Beč kako bi prisustvovali obdukciji, nakon čega će biti poznato radi li se o ubistvu ili samoubistvu djevojke.

Cijela Tuzla je u nevjerici i šokirana viješću o smrti sugrađanke, te se na ulicama grada osjete tuga i žaljenje zbog izgubljenog mladog života.

Nakon završetka Gimnazije „Meša Selimović“ u Tuzli, Lejla se iz rodnog grada preselila u Beč, gdje je završila Farmaceutski fakultet, magistrirala te se zaposlila u apoteci.

Donacija lijekova

U junu ove godine vlasnik apoteke Markus Kristijan Vusbauer (Christian Wurstbauer) iz Beča posjetio je Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje je zajedno s predstavnicima Crvenog križa Tuzlanskog kantona uručio donaciju lijekova u vrijednosti od 39.000 eura.

donacija-ukc-12

S uručenja lijekova nakon Lejline inicijative

- Akciju prikupljanja lijekova organizovala je naša sugrađanka, magistrica Lejla Jaganjac, koja je uz pomoć vlasnika apoteke Vusbauera i građana Beča uspjela prikupiti određenu količinu lijekova koje smo danas uručili Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla - kazala je Jadranka Duraković, predstavnica Crvenog križa Tuzlanskog kantona, prilikom uručenja donacije.

Paketi u vrijednosti od 39.000 eura sadržavali su lijekove koji su u uvjetima elementarnih nepogoda bili označeni kao prioritetni - antibiotike i analgetike za djecu i odrasle, kao i sredstva protiv ujeda insekata i pelene za odrasle.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.