CRNA HRONIKA

Udario u Mercedes: Vozač tokom slijetanja ispao iz BMW-a

Saobraćajna nesreća kod Prijedora

M.Z.

28.9.2014

D. G. ( 38) iz Prijedora  nalazi se na Klinici za torakalnu hirurgiju u  Banjoj Luci  u koju  je smješten sinoć oko 20.15 sati, nedugo  nakon saobraćajne nesreće u kojoj je zadobio teške tjelesne povrede u predjelu grudnog koša. Povreda je kako saznajemo od dežurnih ljekara ove Klinike zbrinuta i  njegovo zdravstveno stanje trenutno je stabilno.

D. G. se kako saznajemo u policiji nalazio za upravljačem BMW-a koji je tokom preticanja na lokalnom putu Prijedor- Tomašica, u mjestu Saničani, zadnjom desnom stranom udario u prednji lijevi dio Mercedesa koji je vozio Prijedorčanin N.R. ( 19).

Nakon sudara BMW je sletio s puta, udario u betonski propust  i završio na njivi, bez vozača koji je ispao iz potpuno uništenog auta. Od siline udara sa  BMW-a je otpao i motor koji je odbačen 20 - tak metara dalje u dvorište jedne od kuće pored puta.

Na licu mjesta sinoć su bili su i vatrogasci Teritorijalno vatrogasne jedinice Prijedor koji su zatvaranjem ventila spriječili daljnje curenje plina iz boce ugrađene u BMW.

vatrogasci-bili-u-pripravnosti-portal

Na licu mjesta i vatrogasci Teritorijalno vatrogasne jedinice Prijedor

Uviđaj o nesreći  koja se dogodila oko 18.10 sati obavila je Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja iz Prijedora.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.