CRNA HRONIKA

Ždrale za ukidanje pritvora daje stan pod hipoteku

Nastavljeno suđenje za trostruko ubistvo na Vracama

Ad. A.

29.10.2014

U Sudu BiH jučer je nastavljeno suđenje Mladenu Ždrali zvanom Pata (32), koji se tereti za sudjelovanje u trostrukom ubistvu koje se dogodilo u kafani “Dva bora” u sarajevskom naselju Vraca 2005. godine.

Pokvaren aparat

Podsjećamo da su tada ubijeni Milorad Todorović, Radomir Janković, Esad Šenderović, a Murat Komarica je ranjen.

Iako je više puta najavljeno da će putem videolinka svjedočiti Darko Elez i Vladimir Pandurović, kao svjedoci optužbe, to se ni jučer nije dogodilo. Tužilac Dubravko Čampara to je opravdao činjenicom da se pokvario aparat za konferencijski razgovor u Višem sudu u Beogradu.  

Ždralin branilac Kerim Čelik predložio je osam svjedoka koje će saslušati tokom dokaznog postupka odbrane.

- Među njima će biti i Olga Vukša, pripadnica MUP-a KS koja je sačinila službenu zabilješku kojom se Ždrale i ubijeni Boris Govedarica ne mogu dovesti u vezu s trostrukom likvidacijom - kazao je Čelik.

Najavio je da će na sljedećem ročištu u svoju korist svjedočiti i optuženi Ždrale, a ujedno je predložio da mu se ukine pritvor u kojem se nalazi skoro dvije godine.

Blaža mjera

- Dosadašnji period boravka optuženoga u pritvoru bio je sasvim dovoljan da Sud ostvari cilj određivanja pritvora. Predlažem da se optuženome ukine pritvor i odredi blaža mjera, i to jamstvo u iznosu od 77.593 KM, koje se sastoji od stavljanja pod hipoteku njegovog stana koji se nalazi u Istočnom Sarajevu. Sud bi trebao uzeti u obzir da je optuženi porodičan čovjek. Ima blizance koji mu nisu mogli doći u pritvor. I u interesu optuženoga je da se ovaj postupak što prije okonča - pojasnio je Čelik.  

Ždrale se, također, obratio Sudu te je obećao da će se, ako bude pušten iz pritvora, pridržavati svih mjera koje mu budu određene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.