CRNA HRONIKA

Zenica: Tokom pljačke zaključao uposlenicu apoteke

Na platou Autobuske stanice uhapšen 31-godišnjak

Fena

3.11.2014

Kriminalistički inspektori Policijske uprave I Zenica predali su Kantonalnom tužilaštvu ZDK-a, na daljni postupak,  I.D., rođenog 1983. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je, u subotu, 1. novembra, počinio krivično djelo „Razbojništvo“.

Navedena osoba je tog dana, oko 08.30 sati, u ulici Kočevska čikma 17 u Zenici, u apoteci „Kofarm“, uz prijetnju nožem, izvršila razbojništvo nad radnicom apoteke „Kofarm“, a tom prilikom je otuđena određena količina novca, nekoliko pakovanja tableta, jedna slušalica bežičnog telefona, te ključevi od apoteke. Nakon toga izvršilac se udaljio u nepoznatom pravcu.

Policijski službenici su tokom izvršenja uviđajnih radnji utvrdili da je osumnjičena  osoba, nakon prijetnje nožem, izvršila pljačku i zaključala ulazna vrata, tako da je radnica ostala u apoteci zaključana.

Preduzimajući operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela službenici Odsjeka kriminalističke policije PU I došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti  I.D. iz Zenice, višestruki povratnik u vršenju ovih krivičnih djela, koji je pronađen na platou Autobuske stanice u Zenici. Tokom hapšenja kod njega je pronađen dio otuđenog novca i tableta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.