CRNA HRONIKA

Brčko: Osumnjičenom za ubistvo Vehida Šabanovića određen pritvor

Osnovni sud Distrikta prihvatio prijedlog Tužilaštva

Autor:Fena/M. M.

10.11.2014

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko Distrikta BiH, nadležni sud u Distriktu odredio je jednomjesečni pritvor Aliji Nukiću (63) iz Brčkog zbog sumnje da je prije dva dana u kafanskoj tuči u brčanskom naselju Rijeke lišio života Vehida Šabanovića (45), saopšteno je iz tog tužilaštva.

Nukić se, naime, sumnjiči da je 8. novembra oko 1 sat u toku tuče i fizičkog naguravanja u jednom brčanskom lokalu oštećenom Šabanoviću nožem nanio dvije teške tjelesne povrede, koje su dovele do smrti.

Rezultati provedenih vještačenja i drugih istražnih radnji pokazuju da je osumnjičeni preklopnim nožem oštećenom zadao dva udarca u stomak i grudni koš, te mu nanio povrede od kojih je ubrzo preminuo.

Nakon što je ispitao Nukića u svojstvu osumnjičenog i donio odluku o njegovom zadržavanju, tužilac je Osnovnom sudu Brčko Distrikta BiH podnio prijedlog za određivanje pritvora, zbog opasnosti od njegovog bjekstva, a s obzirom na to da živi u inostranstvu i da u Brčko dolazi povremeno.

Na ročištu održanom danas, Sud je prijedlog Tužialštva u cjelosti prihvatio, te mu odredio pritvor koji se računa od 8. novembra kada je Nukić lišen slobode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.