CRNA HRONIKA

Muškarac koji je seksualno iskorištavao maloljetnu osobu u pritvoru

Osnovni sud Srebrenica

(M. M.)

10.12.2014

Muškarcu iz Bratunca M.S. određen je pritvor od 30 dana, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zadovoljenje polnih strasti pred drugim, potvrđeno je u Okružnom tužilaštvu Bijeljina.
 

On je uhapšen u ponedjeljak, a nakon saslušanja u Podružnoj kancelariji tužilaštva u Srebrenici jučer je tužilac predložio određivanje pritvora, koji je Osnovni sud u Srebrenici i prihvatio, te mu odredio pritvor, koji ovim rješenjem može trajati do 8. januara.

Policija je danas saopštila da je u Bratuncu otkrila muškarca koji je seksualno uznemiravao i iskorištavao maloljetnu osobu, te ga uz izvještaj o iskorištavanju djece i maloljetnih osoba za pornografiju i zadovoljenje polnih strasti pred drugim, predala Tužilaštvu.

Iz policije su naveli da se u toku kriminalističke obrade nad privedenim došlo do saznanja i dokaza koji su potvrdili navode koji mu se stavljaju na teret.

Po naredbi Osnovnog suda u Srebrenici izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi u Bratuncu, a pronađeni su i privremeno oduzeti računari, fotoaparati, telefonski aparati, telefonske kartice i drugi predmeti.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.