CRNA HRONIKA

Smrtno stradalo troje pješaka, Tuzlanka teško povrijeđena

Koban dan za pješake na bh. cestama

M. M.

10.12.2014

Troje pješaka smrtno je stradalo, dok je jedna pješakinja teško povrijeđena u nesrećama koje su se jučer dogodile na bh. cestama. 

U nesreći koja se dogodila na regionalnom putu R-474 u mjestu Vukovo kod Tešnja smrtno je stradao 77-godišnji T. I. iz ovog grada, kada ga je udario i na mjestu usmrtio automobil Škoda, za čijim upravljačem se nalazio njegov sugrađanin M. H.

Sedamdesetčetverogodišnja Borka Baković iz Ključa poginula je u nesreći koja se dogodila na putu M5 u Ključu, kada je dok je prelazila cestu na nju naletjela Škoda Fabia, kojom je upravljao 53-godišnji Hamid S.

Ona je nakon nesreće vozilom Hitne pomoći prevezena u ključanski Dom zdravlja, ali su ljekari, nažalost, samo mogli konstatovati smrt.

Do ove nesreće je najvjerovatnije došlo usljed neprilagođene brzine stanju na putu, ali će se više o uzrocima znati nakon završenih vještačenja.

Vozilo je, naime, izuzeto, a od vozača su izuzeti uzorci krvi i urina.

Vozač pobjegao s mjesta nesreće

Pješakinju Dušku Rađević (1978) sinoć je u Banjoj Luci usmrtio nepoznati vozač, koji je pobjegao s mjesta nesreće. 

Do ove saobraćajne nesreće došlo je oko 20,00 sati u ulici Krajiških brigada u Banjoj Luci, potvrdila je službenica za informisanje Okružnog tužilaštva Banja Luka Maja Đaković Vidović

Zasad nije poznat identitet vozača koji je usmrtio pješakinju.

Uviđaj na mjestu ove saobraćajne nesreće obavila je dežurna tužiteljica Okružnog tužilaštva Banja Luka Deniala Šertović, zajedno sa ovlaštenim službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banja Luka.

Tužiteljica je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na pronalasku drugog učesnika u saobraćajnoj nezgodi, rasvjetljavanju svih okolnosti nezgode, a naložena je i obdukcija tijela nastradale koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Pedesetdvogodišnja N.S. iz Tuzle teško je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi u ovom gradu.

 Nju je sinoć u Tuzli dok je išla pješke udario putnički automobil Škoda Oktavia", koji je vozio dvadesetdevetogodišnji A.S. iz Tuzle.

Povrijeđena žena prevezena je na Univerzitetski klinički centar Tuzla na liječenje.

Obaviješten je kantonalni tužilac, a policija je izvršila uviđaj i radi na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U Banjoj Luci povrijeđeno čak šest pješaka

Iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti saznajemo da je samo u toku jučerašnjeg dana, zabilježeno sedam nesreća u kojima su učestvovali pješaci.

Pored poginule Duške Rađević, još šest pješaka je zadobilo lakše tjelesne povrede.

U tri nesreće vozači su pobjegli sa mjesta događaja.
 

Na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića sinoć u 17, 25 sati nepoznati vozač automobilom je udario osamnaestogodišnju Sofiju K. iz Banje Luke koja je lakše povrijeđena.

Na raskrsnici ulica Rade Radića i Majora Gavrilovića, u 18.10 sati nepoznati vozač je udario šezdesetšestogodišnju Milku S. iz Banje Luke, koja je također lakše povrijeđena.

U svim slučajevima policija je izvršila uviđaj, a rad na pronalaženju nesavjesnih učesnika saobraćajnih nezgoda i utvrđivanje činjeničnog stanja je u toku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.