CRNA HRONIKA

Heroin od policije pokušali sakriti u stablo drveta

Podignuta optužnica protiv dvojice Brčaka zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droge

M. M.

10.12.2014

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv dvojice Brčaka zbog sumnje da su se početkom godine bavili prometom opojne droge heroin, saznajemo iz ove pravosudne institucije.

U fazi prethodnog saslušanja optužnica protiv njih u cjelosti je potvrđena.

Optuženi Goran Petrović (32) i Slaven Čestić (29) terete se da su u aprilu ove godine po prethodnom dogovoru od njima poznatih osoba nabavili više od 50 grama heroina namijenjenog daljoj prodaji.

- Oni su u automobilu Fiat Seicento bh. registarskih oznaka iz Brčkog povezli 59, 063 grama ove opojne droge radi njene prodaje na području opštine Lopare. Isporuka droge spriječena je u naseljenom mjestu Potočari, kada ih je uhapsila lokalna policija.

Prethodno su njih dvojica na lokalitetu Trešnjica u ovom mjestu uočili policajce, nakon čega su izašli iz automobila i paket droge pokušali sakriti uz stablo jednog drveta, navedeno je u optužnici.

- Uz kvalifikacije da su neovlašteno radi prodaje kupili, držali i prenosili supstance propisom proglašene opojnom drogom Petrović i Čestić optuženi su za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, rekao je sekretar brčanskog Tužilaštva Samir Beganović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.