CRNA HRONIKA

Komisija ljetnu kuhinju popisala kao kuću

Krivišna prijava protiv dva člana Komisije za procjenu šteta od poplave

Srna

11.12.2014

Protiv dva člana Komisije za procjenu štete od poplava u Bijeljini policija je podnijela izvještaj o zloupotrebi službenog položaja, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

 
Osobe čiji su inicijali B.M. i S.E.C. kao članovi gradske komisije izvršili su procjenu štete kod osobe inicijala S.B. u Balatunu na pomoćnom objektu, odnosno ljetnoj kuhinji, koju su popisali kao stambeni objekat.

U saopštenju se podsjeća da je to suprotno Uredbi Vlade RS-a o prioritetnoj pomoći za sanaciju štete na stambenim objektima izazvane poplavama u ovom entitetu.
 
Na ovaj način S.B. je pribavio protivpravnu imovinsku korist od 5.000 KM od Fonda solidarnosti RS-a za obnovu, navodi se u saopštenju.
 
Članovi gradske komisije izvršili su i procjenu štete na stambenom objektu osobe M.L. u Balatunu, iako ima prijavljeno prebivalište u Ugljeviku, čime je ova osoba pribavila protivpravnu imovinsku korist od 5.000 KM.

Okružnom tužilaštvu u Bijeljini policija je podnijela izvještaj i protiv ženske osobe iz Bijeljine čiji su inicijali P.M. zbog obmana pri dobijanju kredita i drugih pogodnosti.
 
Ona je članovima Komisije za procjenu štete dala neistinite podatke da stanuje u mjestu koje je bilo zahvaćeno poplavama, iako i prije i poslije poplava stanuje u drugom stambenom objektu koji nije bio oštećen poplavama.

Na ovaj način prijavljena P.M. je obmanula gradsku komisiju i ostvarila protivpravnu imovinsku korist od 5.000 KM na štetu Fonda solidarnosti RS-a, dodaje se u saopštenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.