CRNA HRONIKA

Starletin bivši momak negira da ju je oteo

Nakon što je prijavljen nestanak Slađane Guduraš

M. Ke.

15.12.2014

Ni dva dana od prijave nestanka banjalučke starlete Slađane Guduraš (27) policija nema informacije koje bi ukazivale na to šta se s njom dogodilo.

Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina, kaže da bijeljinska policija i dalje traga za njom, a iz banjalučkog CJB-a kazali su da su obavljene provjere koje su upućene MUP-u Srbije.

Straletin nestanak prijavio je njen sadašnji momak Zoran Makivić Policijskoj stanici Srbac. To je potvrdio i novinarima bez želje da komentira.

Slađani se izgubio svaki trag u srijedu navečer. Istog dana oko 18 sati registriran je njen prelazak iz BiH u Srbiju na graničnom prijelazu Rača. Nekoliko sati prije, viđena je u Bijeljini, odakle je navodno krenula u Beograd. Pola sata od prelaska, uočen je posljednji signal Vibera na njenom telefonu. Od tada se ne javlja Makiviću, a ni majci.

“Avazu” je ranije potvrđeno da su Makivić i njen bivši momak Dragan Perić iz Bijeljine saslušani na okolnosti eventualne otmice.

Perić je u izjavi za „Dnevni avaz“ odbacio sve špekulacije, a za nestanak je, kako kaže, saznao putem interneta.

- To sam i policiji rekao. Ne znam ništa više od toga što su portali objavili. Ona je i ranije znala ugasiti telefon po dva-tri dana i niko nikada nije prijavio nestanak ili bilo šta drugo. U vrijeme nestanka bio sam u Aleksincu. Iz Bijeljine sam otišao u utorak u pet sati da dovezem svoju babu za predstojeći Nikoljdan. Vratio sam se u petak. Pojma nemam gdje bi ona mogla biti. Gdje sam ja u vrijeme nestanka bio, moguće je dokazati putem videosnimaka iz objekata u koje sam išao, a imaju i kamere na prijelazima koje sam svojim automobilom prelazio. Policija može brzo utvrditi imam li ja ikakve veze s tim - pojasnio je Perić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.