CRNA HRONIKA

U saobraćajnoj nesreći poginuo 31-godišnjak iz Bihaća

Sino oko 22:10 sati u naselju Klokot

Autor:Fena

16.12.2014

U bihaćkom naselju Klokot u ponedjeljak uveče oko 22:10 sati dogodila se saobraćajna nezgoda na lokalnom putu, u kojoj je tridesetjednogodišnji vozač Sanel Fazlić iz Bihaća poginuo, jedna osoba zadobila teže, a dvije lakše povrede.

Nesreća se dogodila kada je preminuli Fazlić, uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu izgubio kontrolu nad vozilom, te sletio sa kolovoza.

- Vozilo „opel vectra“ bez registarskih oznaka se nakon slijetanja prevrnulo na krov u kanal s vodom, koji se nalazi pored puta. Dolaskom na lice mjesta pripadnici policije su zajedno za pripadnicima općinske vatrogasne jedinice i medicinskih radnika Hitne pomoći iz prevrnutog vozila izvukli četiri lica - izjavio je za FENA-u glasnogovornik Policije Unsko-sanskog kantona (USK), Ale Šiljdedić.

Po njegovim 31-godišnji vozač, uslijed zadobivenih povreda preminuo je na licu mjesta, drugi tridesetjednogodišnjak je zadobio teške tjelesne povrede, a osamnaestogodišnjak i pedesetdvogodišnjak su zadobili lakše tjelesne povrede.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici kriminalističke policije i dežurni kantonalni tužilac, koji su konstatirali da je uzrok saobraćajne nezgode neprilagođena brzina kretanja vozila uslovima i stanju puta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.