CRNA HRONIKA

Mirzi Hatiću određen jednomjesečni pritvor zbog pljačke 20.000 KM u "Cassinu"

Pred sutkinjom za prethodni postupak Indirom Jahić

Dž. Bl.

24.12.2014

Mirzi Hatiću (27), osumnjičenom da je 22. decembra oko 16 sati naoružan, zajedno sa još tri nepoznate osobe, opljačkao Muhameda Č. iz Sarajeva u hodniku objekta "Cassino" u sklopu hotela "Holiday", ulica Franca Lehara, općina Centar, danas je određen jednomjesečni pritvor.

Pred sutkinjom za prethodni postupak Indirom Jahić održano je ročište, a koja je Hatiću odredila jednomjesečni pritvor.

Hatić je odranije poznat policiji, uhapšen je prekjučer oko 18.20 sati u ulici Zelenih beretki na području općine Stari Grad Sarajevo, zbog sumnje da je naoružan, s još tri nepoznate osobe, isti dan oko 16 sati opljačkao Č. M. iz Sarajeva u hodniku objekta "Cassino", koji se nalazi u sklopu hotela "Holiday", ulica Franca Lehara, općina Centar.

Taj dan oko 17.10 sati Č. M. je prijavio policiji da su mu četiri nepoznate osobe, prijeteći pištoljima, otele torbicu s novcem, mobitelom i prsten od bijelog zlata s dijamantom, a zatim pobjegle. U policiji nije potvrđeno da je riječ o 20.000 KM u različitim apoenima, kako se navodi u pojedinim medijima.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, istog dana policajci su uhapsili Hatića. On će danas biti saslušan u Tužilaštvu KS, potvrdio nam je njegov advokat Omar Mehmedbašić.

- Moj branjenik negira da ima ikakve veze s onim što mu se stavlja na teret i tvrdi da mu je sve napakovano - rekao nam je Mehmedbašić.

Policija radi na rasvjetljavanju ovog slučaja te na identifikaciji i pronalasku ostalih razbojnika.

Kontaktirali smo jučer i Alena Čengića, vlasnika "Cassina", koji je negirao čitav događaj.

- Nije tačna informacija da se desila pljačka. Niko nije oštećen. Pa valjda bih ja kao vlasnik trebao znati za takav jedan slučaj koji se desio u mom objektu! Iskren da budem, za to sam saznao iz novina i nisam mogao vjerovati šta sam pročitao jer, ponavljam, nikakve pljačke nije bilo - kazao nam je Čengić.

Hatić je poznat po tome što je u septembru tvrdio da je bio na čelu grupe od dvadesetak mladića koji su automobilima pokušali srušiti krst na Zlatištu iznad Sarajeva. Početkom decembra ponovo je zbog krsta na Zlatištu bio u centru pažnje javnosti. Ovaj put tvrdio je da ga je s još jednim kolegom ipak srušio te da preuzima odgovornost za to.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.