CRNA HRONIKA

Mladi supružnici ostali na ulici s malim djetetom

Vatrena stihija uništila tri objekta

M. DEDIĆ

3.1.2015

U Bosanskom Petrovcu, u naselju montažnih kuća u ulici Skendera Kulenovića, preksinoć su u požaru za pola sata izgorjela tri stana.

Nema povrijeđenih

U požaru, na svu sreću, nije bilo povrijeđenih, ali je nastala ogromna materijalna šteta.

Požar je prijavljen oko 20.10 sati, nakon čega su na lice mjesta izašli Vatrogasna jedinica Bosanski Petrovac i pripadnici policije. Iako je požar lokaliziran, sva tri stana su u potpunosti izgorjela.

Mirza Tešnjak, vlasnik izgorjelog stana u kojem živi sa suprugom Mirelom i četverogodišnjim sinom Azurom, za tridesetak minuta izgubio je kompletnu imovinu. Teško podnosi činjenicu da je odjednom - na ulici.

- Smjestili smo se kod mojih roditelja, koji su podstanari. Ne znam šta da radim. Prije četiri godine digli smo kredit i kupili ovaj stan, trebamo ga otplaćivati još šest godina, ali je izgorio – kazao nam je očajni Tešnjak.

pozar-bosanski-petrovac
Na montažnoj kući nastala totalna šteta

On nam je objasnio da su na licu mjesta bili protivpožarni inspektor i inspektor za elektroinstalacije te da je nesporno utvrđeno da je požar krenuo iz stana Fahira Sirće, zaposlenika Šumskog privrednog društva "Unsko-sanske šume", nedavno privođenog i pritvorenog u aferi "Koverta".

Vatrogasci kasnili

U Sirćinom stanu nije bilo nikoga, navodno je kćerka dolazila i upalila grijalicu kako se ne bi smrznula voda u vodoinstalacijama. Vlasnik trećeg stana živi u Švedskoj.

Vatrogascima, koji su kasnili s dolaskom, u pomoć su stigle kolege iz susjednog Drinića, ali nisu ništa mogli učiniti.

- Kada sam izašao, vidio sam vatru na krovu Sirćinog stana. Suprugu i sina izveo sam iz stana i uspio još uzeti lične dokumente  -ispričao nam je Tešnjak i dodao da su mu u zapaljenom stanu ostali ušteđevina i zlatni nakit.

Mladi bračni par sa sinom živi od 740 KM Mirzine plaće, a rata kredita je 360 KM.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.