CRNA HRONIKA

Sarajlija Emir Fazlović policiji prijavio nestanak kompletne porodice

Ne zna za sudbinu supruge i dvoje djece

Autor:A. ALJIMI

5.1.2015

U Sarajevu je Emir Fazlović 21. decembra 2014. godine pripadnicima Policijske uprave Novi Grad MUP-a Kantona Sarajevo prijavio nestanak svoje kompletne porodice.

Lični opis

Emir je izgubio svaki trag supruzi, 41-godišnjoj Sabini, te njihovo dvoje djece, Emrahu  (17) i Amini (5).

Na zvaničnoj internet-stranici MUP-a Kantona Sarajevo navodi se da je Sabina rođena u Foči te da živi u ulici Bana Mateja Ninoslava na broju 5 u sarajevskoj općini Novi Grad.

U prijavi je navedeno da se Sabina udaljila s adrese stanovanja oko deset sati. Ona je visine oko 160 centimetara, srednje je tjelesne građe, okruglog lica, normalnog čela, zelenih očiju i u gornjoj vilici nedostaje joj jedan zub.

Ima dužu kosu ljubičaste boje, a na dan kada je nestala bila je odjevena u zimsku jaknu maslinastozelene boje, ispod koje je imala rolku sive boje, farmerice crne boje, a na nogama žute čizme.

nestala-porodica

Apel policije

U registru nestalih za kćerku Aminu navedeno je da je djevojčica nestala zajedno sa svojom majkom Sabinom.

Djevojčica je visoka oko 130 centimetara i mršavije je građe. Ima okruglo lice, normalnog čela, plave oči, a u gornjoj vilici nedostaju joj dva zuba. Kosa joj je duža, plave boje. Na dan nestanka bila je odjevena u zimsku jaknu plave boje, ljubičastu kapu, crne pantalone, a na nogama je imala duboke bijele čizme.

Emirov sin Emrah nestao je dva dana ranije od svoje majke i sestre.
Emrah je visok oko 170 centimetara, mršav je i ima duguljasto lice, normalno čelo i plave oči. Dječak ima  zdrave zube i kraću smeđu kosu. Na sebi je imao crnu zimsku jaknu, farmerice plave boje, a na nogama crne čizme.

U prijavi nisu navedeni mogući motivi nestanka majke s dvoje djece, a istražitelji su se posvetili njihovom pronalasku.

Policija apelira na građane da, u slučaju da imaju bilo kakva korisna saznanja o Fazlovićima, obavijeste PU Novi Grad na broj telefona 033/ 474-000 ili da kontaktiraju Operativni centar na broj 122.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.