CRNA HRONIKA

Nova hapšenja u Sarajevu: Naoružani razbojnici pljačkaju radnje i prolaznike

MUP KS

M. M.

21.1.2015

Sarajevska policija uhapsila je jučer u 17,40 sati B. O. (1990), rođenog u Ćupriji, nastanjenog u Sarajevu i T.J. (1988) iz Sarajeva zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.

Naime, policiji je dvadeset minuta ranije prijavljeno da su dvojica nepoznatih razbojnika u Kranjčevićevoj ulici napala M. H. iz Sarajeva, te mu uz prijetnju nožem, otela određenu sumu novca, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Deset minuta kasnije, u istoj ulici od D. H. su, također prijeteći nožem, oteli mobilni telefon.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, policija je došla do saznanja da se sa njihovim izvršenjem mogu dovesti ove dvije osobe.

Nakon hapšenja, obojica su predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, dok se nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju njihovih kriminalnih aktivnosti, a o svemu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac.

U općini Stari Grad, tačnije u ulici Ploča, oko 19,50 sati, nepoznati razbojnik je upao u prodavnicu "Miral", te uz prijetnju nožem, otuđio novac od pazara, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

Pet minuta ranije, u ulici Maršala Tita u općini Centar, od malodobnih D. N. i O. M. iz Sarajeva, uz prijetnju nožem, nepoznata osoba je otela mobilne telefone i određenu sumu novca.

Iz policije je rečeno da se nastavlja rad na rasvjetljavanju navedenih događaja, te pronalasku počinilaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.