CRNA HRONIKA

BRČKO U zasjedi na putu demolirali automobil i ukrali 100 eura

Potvrđena optužnica protiv dvije osobe

E. P.

12.2.2015

Tužilaštvo Brčko distrikta je podiglo, a nadležni sud potvrdio optužnicu protiv Gorana Blagojevića iz Brčkog i Nikole Jevrića iz Valjeva, kojom ih tereti za krivična djela nasilničkog ponašanja, neovlaštene nabavke, držanja i prodaje oružja i bitnih dijelova za oružje, oštećenja tuđe stvari i krađe, saznajemo iz brčanskog Tužilaštva.

Oni se terete da su u večernjim satima 31. januara prošle godine napravili zasjedu na putu, pri čemu su demolirali vozilo, udarali vozača, te mu ukrali 100 eura.

Čekajući u  zasjedi na putu, oko 22.45 sati, Blagojević se ispriječio na putu i zaustavio vozilo ''Peugeot 206'' u kojem su se nalazile tri osobe. Vozilom je upravljao oštećeni R. A. koji je brat vlasnice vozila.

Par trenutaka nakon toga sa zadnje strane Blagojević im je prepriječio put vozilom ''Toyota'' pri čemu R. A. nije imao izlaza, te je morao zaustaviti vozilo.

Goran je prišao vratima i nasilno ih otvorio tražeći od R.A. da riješe skorašnji spor koji su imali, na šta mu je oštećeni rekao da uradi kako želi.

U tom momentu Jevrić je izašao iz auta i bacio staklenu flašu razbivši vozačev prozor, dok ga je Goran zgrabio za vrat.

Uplašeni R.A. nije uspio da stavi vozilo u pogon, nakon čega su kolima prišle još tri osobe koje su bile u društvu sa Goranom i Nikolom, te su svi skupa nastavili gađati vozilo staklenim flašama kojim su razbili vjetrobransko staklo, oštetili vrata i ukrali 100 eura sa instrument table kod volana.

U jednom momentu R.A. je uspio pokrenuti vozilo i pobjeći od napadača.

Tom prilikom njemu je nanesena šteta za vrijednost otuđenog novca, oštećenog mobilnog telefona i demoliranog vozila njegove sestre.

Optuženi se terete da su vršenjem nasilja ugrožavali bezbjednost drugog i time u većoj mjeri prouzrokovali remećenje javnog reda i mira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.