CRNA HRONIKA

Spriječen izlazak iz BiH lica sa ukradenim Audi Q7 iz Slovenije

Na GP Popovi

Redakcija

19.2.2015

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina su 18. februara u 17,20 sati na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi spriječili pokušaj izlaska lica sa otuđenim vozilom Audi Q7, bh. registarskih oznaka.

Policijski službenici su prilikom granične kontrole uočili prepravke broja šasije, te da su tipske naljepnice na vozilu krivotvorene. Daljim provjerama utvrđeno je da je Audi otuđen 13. jula 2010. godine u Sloveniji te da je za istim raspisana potjernica Interpola.

U trenutku granične kontrole vozilom je upravljao Đ. N. (1974.), državljanin BiH. O događaju je obavješten tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina po čijem nalogu je vozilo sa pratećom dokumentacijom predato službenicima Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Na području Bijeljine su policijski službenici 19. februara godine spriječili krijumčarenje osam jagnjadi iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Stoka je otkrivena u putničkom motornom vozilu Mercedes, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao M. R. (1965.), državljanin BiH. Stoka je predata službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, a protiv lica će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.