CRNA HRONIKA

Predložen pritvor za osumnjičenog za razbojništvo u mjestu Gomionica

Tužilaštvo SBK

Autor:Am. K. /M.M.

18.3.2015

Tridesetšestogodišnji H.M. iz Kiseljaka, kojeg su pripadnici MUP-a SBK uhapsili prekjučer na području te opštine, zbog sumnje da se može dovesti u vezu s razbojništvom koje se dogodilo 17. marta prošle godine, kada je mučki ubijen starac Salih Babaluk (78) u mjestu Gomionica, saslušan je jučer u Kantonalnom tužilaštvu SBK, nakon čega je prema Kantonalnom sudu u Novom Travniku upućen prijedlog da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

Ovu informaciju nam je potvrdila Edina Jaganjac, portparol Tužilaštva, te dodala da je uhapšeni saslušan u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo razbojništvo.

Podsjećamo, trojica maskiranih razbojnika, naoružana puškom, vezala su I pretukla Saliha i njegovu suprugu Hajru (75). Salih je preminuo usljed teških povreda glave, dok je Hajra lakše povrijeđena. Razbojnici su ukrali oko 65.000 KM, nakon čega im se gubio svaki trag.

Zbog sumnje da je učestvovao u ovom krvavom razbojništvu, nakon dva i po mjeseca uhapšen je S. P. (30) iz Kaknja, dok se trećim razbojnikom još traga.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.