CRNA HRONIKA

Sedamnaestogodišnjak u Prijedoru dilao heroin

Policija u stanu pronašla više medicinskih šprica

M.Z.

29.4.2015

Policija CJB Prijedor nadležnom Okružnom tužilaštvu iz Banjaluke proslijediće izvještaj protiv sedamnaestogodišnjaka iz Prijedora koji se tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Policija je tokom pretresa  stana koje koje koristi maloljetnik pronašla više medicinskih šprica, među kojim je bilo i onih korištenih s tragovima heroina, kao i metalnu kašiku također s tragovima droge, te druge predmete koji se koriste prilikom uživanja ove opojne droge.

Pretres stana uslijedio je po nalogu sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru a nakon saznanja da je sedamnaestogodišnjak heroin prodao licima A.M. ( 32) i N.P. (20), obojici iz Sanskoig Mosta.

Policija je Sanjane uhapsila  u ponedjeljak zbog postojanja osnova sumnje da su na području koje pokriva PS Prijedor 1 počinili određena imovinska krivična djela.

Tokom pretresa policija je kod njih pronašla  i oduzela aluminijski paketić u kojem se nalazilo 1, 02 grama heroina  i dvije korištene medicinske šprice s tragovima droge.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da su heroin kupili od sedamnaestogodišnjaka iz Prijedora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.