CRNA HRONIKA

Završeno suđenje Zdravku Todoroviću, optuženom da je letvom usmrtio zeta, presuda u petak

U Kantonalnom sudu u Sarajevu

Am. K.

20.5.2015

Iznošenjem završnih riječi danas je pred u Kantonalnom sudu u Sarajevu pred Sudskim vijećem kojim predsjedava sudija Jasenko Ružić završeno suđenje Zdravku Todoroviću (75), koji se tereti da je u avgustu prošle godine ubio zeta Milenka Kneževića (81) ispred kuće u ulici Grabovine, općina Ilidža.

Izricanje presude zakazano je za petak.

U završnim riječima Omar Mehmedbašić, Todorovićev advokat,  kazao je da njegov klijent nije htio ubiti Kneževića, već da se radi o teškoj tjelesnoj povredi sa smrtnom posljedicom, a ne ubistvu. On je u završnim riječima napomenuo Vijeću I da je vještačenjem utvrđeno da je njegov klijent u momentu izvršenja krivičnog djela bio bitno smanjeno uračunljiv zbog konzumiranja alkohola.

Tužiteljica Sabina Sarajlija u svojim završim riječima kazala je da Tužilaštvo ostaje kod navoda iz optužnice, te traži da se optuženom izrekna kazna u skladu sa zakonom.

Prema optužnici, Todorović je 17. avgusta ove godine u ulici Grabovine, općina Ilidža, ispred kuće oštećenoga, pod utjecajem 1,56 promila alkohola u krvi, u namjeri da ga ubije, daskom udario Kneževića u predjelu glave.

Knežević je pao na tlo, nakon čega ga je optuženi nastavio udarati u predjelu glave, a zatim i po cijelom tijelu. Knežević je zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je preminuo 18. avgusta. Inače, Tankosava Knežević, supruga ubijenoga, sestra je optuženog Zdravka Todorovića.

Prema izjavama koje su davali istražiteljima, optuženi je kod sestre Tankosave 17. avgusta došao oko 13 sati. Njih dvoje su pili rakiju. Milenko nije bio kući, a do incidenta je došlo kada se vratio kući s njive.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.