CRNA HRONIKA

U Kantonalnoj bolnici Zenica preminuo još jedan rudar RMU Kakanj

Naložena obdukcija

D. PAŠALIĆ

19.10.2015

Nakon što se prije šest dana desila tehnološka rudarska nesreća u jami Begići prilikom koje su četiri rudara izgubila živote a dvojica su povrijeđena, danas je u Kantonalnoj bolnici Zenica preminuo još jedan rudar.

Riječ je o 38-godišnjem Elvisu Mašiću, koji je bio jedan od rudara koji su se nalazili u jami kobnog 13. oktobra. Preminuli Mašić nije bio sa stradalom grupom, ali je zbog cjelokupnog događaja pretrpio veliki šok.

Zbog svega što se dešavalo prije šest dana otišao je na godišnji odmor, međutim u jamu RMU Kakanj nažalost više neće sići.

Kako je potvrđeno za "Avazov" portal od izvora bliskom preminulom rudaru, Mašić se danas nije osjećao dobro zbog čega je otišao u Hitnu službu Kakanj, nakon čega mu je pozlilo.

Potom je vozilom Hitne pomoći prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je i preminuo. Naložena je obdukciju te izuzimanje  medicinske dokumentacije, a radi utvrđivanja činjenica o dosadašnjem medicinskom tretmanu preminulog Mašića.

Mašić je radio poslove bravara u montažnoj grupi Mašinske službe Pogona Haljinići. U Rudniku je zaposlen od 8 januara 2008. godine. Još je radio kao napuštač gumenih transportera i utovarivač. Dežurni bravar na mehaniziranoj pripremi, bili su poslovi koje je obavljao u jami Begići-Bištrani.

U Katovi cama (Poljska) završio je edukaciju za održavanje mašina za otvaranje jamskih prostorija. Iza njega ostala su dva sina, trogodišnji Semin i 7-godišnji Semir.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.