CRNA HRONIKA

BOSANSKI ŠAMAC Policija od Mostarca oduzela 968 kilograma duhana

Prilikom kontrole teretnog vozila marke Man

Fena

9.11.2015

Policija u Bosanskom Šamcu jučer je u kamionu V.К. iz Mostara pronašla 968 kilograma duhana u listu, za koji ovaj prevoznik nije imao potrebnu prateću dokumentaciju.

Duhan je otkriven prilikom kontrole teretnog vozila marke "man“ kojim je upravljao V.K.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj danas je potvrđeno da je duhan izuzet i predat u nadležnost poljoprivredne inspekcije.

Na području tog centra, tokom vikenda je lišeno slobode 14 osoba, od kojih je kod njih sedam alkotestiranjem utvrđeno da su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu od preko 1,00 gr/kg. Trojica vozača su odbila da se podvrgnu alkotestiranju, dok je jedan osoba upravljala vozilom pod dejstvom opojnih droga.

Iz policije navode da je najveća koncentracija alkohola u organizmu (2,99 gr/kg) utvrđena kod pješaka S.P. s područja općine Doboj, koji je kontrolisan u Vidovdanskoj ulici u Modriči.

Nakon prestanka razloga za zadržavanje uhapšeni su pušteni na slobodu, a izdati su im prekršajni nalozi i preduzete ostale zakonom utvrđene mjere i radnje za učinjene prekršaje iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.