CRNA HRONIKA

MUP KS: Rasvijetljena teška krađa na Ilidži

Nakon pljačke kuće

Redakcija

25.12.2015

Nakon što je prije dva dana obaviještena IV PU da je u ulici Dobrinjska, općina Ilidža, od strane NN lica ili više njih izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo K.B. iz Sarajeva, kad je, po izjavi vlasnika, otuđen je metalni sef sa većom sumom novca u različitim apoenima i srebrenim nakitom, iz MUP-a KS obavještavaju da je ovo razbojništvo rasvijetljeno.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo koji su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem krivičnog dijela može dovesti lice K.F., rođen 1984.godine u Bugojnu, nastanjen u Sarajevu.  

Juče je K.F. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa).

Policijski službenici su u ulici Vladimira Preloga, općina Novi Grad Sarajevo, u devastiranom objektu, pronašli vreću sa većom sumom novca, koja je izuzeta.

Također, u kući koju isti koristi na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađen je i oduzet pištolj marke “CZ”, sa tri okvira i odbačeni metalni sef.

Nastavlja se rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela, a osumnjičeni će nakon završene kriminalističke obrade uz izvještaj biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, kaže se u saopštenju iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.