CRNA HRONIKA

Raspisana potjernica za osuđenikom Jozipom Petrovićem

Po nalogu Općinskog suda Ljubuški

M. H.

11.3.2016

Po nalogu Općinskog suda u Ljubuškom, MUP ZHK raspisao je potjernicu za 27-godišnjim Jozipom Petrovićem, zvanim Džajušić, iz Klobuka kod Ljubuškog, koji je presudom Općinskog suda u Livnu od 21. oktobra 2015. godine osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine zbog produženog krivičnog djela teška krađa.

Iz MUP-a ističu kako se osuđenik nije javio u KPZ Mostar na dan određen za početak izdržavanja kazne zatvora.

- Sudska policija ga nije uspjela prinudno sprovesti u KPZ Mostar budući da isti nije pronađen na adresi prebivališta, te se ima smatrati da se osuđenik nalazi u bijegu - navedeno je iz MUP-a ZHK, iz kojeg pozivaju sve građane koji imaju informaciju o Petrovićevom boravku i kretanju da o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu pozivom na besplatni telefonski broj 122.

Prije pet godina Petrović je zajedno s još jednim Ljubušakom osumnjičen za provalnu krađu u poslovnicu Pošte u grudskom mjestu Sovići iz koje su otuđili oko 1.000 KM te neke vrijednosne papire.

Također, priznao je i da je s još jednom osobom počinio bizarne provale u tri vikendice, iz kojih su odnijeli tave, kuhinjski pribor i posuđe, lampu, čizme, gusle...

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.