CRNA HRONIKA

Pretresi na području TK: Oduzeta veća količina droge

Ministarstvo unutrašnjih poslova

O.M.

29.9.2016

Postupajući po naredbama općinskih sudova s područja TK, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a, danas su izvršili pretrese na ukupno devet lokacija na području Banovića, Kalesije, Lukavca, Gračanice, Srebrenika i Tuzle.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis sativa“, u ukupnoj količini od oko 1.150 grama, zasad tri biljke koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju, sedam tableta tramadol i drugi predmeti.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a nad pet lica je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada.

Lica inicijala S.M. i A.J., oba iz Lukavca, nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj će biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Protiv Ž.S. iz Banovića i H.M. iz Kalesije će biti podneseni izvještaji nadležnom Tužilaštvu zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, dok će protiv E.M. iz Gračanice biti podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.