CRNA HRONIKA

Trebinje: Minska polja otežavaju gašenje požara

P. M.

2.8.2017

Iza pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje je neprospavana noć. Naime, tokom noći uspjeli su da odbiju vatrenu stihiju od sela Mrnjići, Orašje i Ljekova u Trebinjskoj površi.

Prema riječima Tripe Ćuka, komandira TVJ Trebinje, aktivni su požari koji se šire prema minskim poljima na području sela Baonine i Slivnica.

- Zbog povremenih detonacija zaostalih mina, požar je na ovom području nemoguće gasiti. Vatrogasci su na terenu i nastoje spriječiti širenje vatrene linije na šire područje Trebinjske površi. Gašenje je izuzetno teško, a posao vatrogascima dodatno otežavaju vjetar i veoma visoka temperatura - naglašava Ćuk i dodaje da su vatrogasci na terenu i već na izmaku snaga.

S obzirom na to da je za posljednjih nekoliko dana na istom terenu bilo nekoliko manjih požara, pretpostavlja se da je vatra namjerno izazvana.

I požar koji je jučer poslijepodne na teritoriju Trebinja prešao sa teritorije Crne Gore u rejonu Bijele gore je pod kontrolom, potvrđeno je iz vatrogasne jedinice Lastva koji kontrolišu ovaj lokalitet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.