CRNA HRONIKA

Srbac: Pijan ugrizao policajca za šaku

Avaz.ba

3.8.2017

Zoran Dukić (48) iz Bajinaca kod Srpca uhapšen je prekjučer zbog sumnje da je, nakon saobraćajne nesreće, napao policajca kojeg je oborio na zemlju, a potom ga ugrizao za lijevu šaku.

Napad se dogodio u utorak oko 13.45 sati nakon što su policajci krenuli da uhapse Dukića koji je pijan učestvovao u saobraćajnoj nesreći.

Nesreća se dogodila na lokalnom putu u Bajincima kada je došlo do sudara Dukićevog Volkswagen Venta s Mopedom kojim je upravljao 17-godišnjak, a koji je tom prilikom povrijeđen.

Prema prijavi, patrola policije izvršila je uviđaj i tom prilikom Dukić je "napuhao" više od dva promila alkohola u dahu.

Policajci su zbog toga krenuli da ga uhapse, kako bi ga odveli u stanicu na triježnjenje, ali im je on pružio otpor. Odgurnuo je jednog policajca, koji je pao na zemlju. Nakon što se pridigao ponovo je došlo do borbe u kojoj je Dukić ugrizao policajca za ruku, ali je potom savladan i odveden u stanicu.

- Prilikom hapšenja, Z. D. je vrijeđao policijske službenike. Zatim je pružio aktivan otpor nanijevši tjelesne povrede - rekla je portparolka PU Gradiška Vesna Divljanović.

Protiv osumnjičenog bit će dostavljena prijava Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci zbog sumnje da je počinio krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

- PU Gradiška osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike, te apeluje na sve građane da se uzdrže od takvog ponašanja - dodala je Divljanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.