CRNA HRONIKA

Državljanin Crne Gore s Interpolove potjernice pokušao ući u BiH s podacima druge osobe

Avaz.ba

30.10.2017

Službenici PGP-a Hum jučer su uhapsili S. K. (1971.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Visoko raspisala potragu zbog kaznenog djela „utaja“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP-u Hum i predat službenicima PU-a Visoko.

Dan ranije, 28. oktobra, na letu iz Ajndhovena uhapšen je F. K. (1992.), jer je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona raspisalo potragu zbog kaznenog djela „prevara“. Službenici PGP-a Aerodrom Tuzla su predali bh. državljanina pripadnicima MUPTK.

Službenici PGP-a Trebinje 27. oktobra pri ulasku u BiH na MGP-u Deleuša  uhapsili su B. A. (1985.), nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno je da je za njim Interpol Beograd raspisao tjeralicu zbog kaznenog djela „neovlašćena proizvodnja, posjedovanje i stavljanje u promet opojnih droga“. 

Prilikom graničnih provjera je utvrđeno i da B. A. koristi putnu ispravu Srbije u koju su uneseni osobni podaci druge osobe, ali s njegovom fotografijom, te je s krivotvorenom ispravom pokušao prijeći granicu. Prema naredbi tužitelja Okružnog tužilaštva u Trebinju, putna isprava je privremeno oduzeta, a protiv B. A. bit će dostavljeno izvješće zbog počinjenja kaznenog djela „krivotvorenje isprave“. Državljanin Crne Gore B. A. predat je službenicima Sudbene policije Suda BiH.

Službenici PGP-a Velika Kladuša su 27.oktobra pri ulasku u BiH na MGP-u Velika Kladuša zadržali bh. državljanina A. A. (1997.), nakon što je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Bihać raspisala potragu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „krađa“. Predat je službenicima PS-a Bihać.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.