Nastavak akcije ''Mreža 1'': Uhapšeno najmanja 10 osoba u pretresima na 26 lokacija u Zenici, Maglaju i Zavidovićima

D. PAŠALIĆ - D. JURIŠIĆ

Foto: ( D. Jurišić/Avaz.ba)


U nastavku realizacije operativne akcije kodnog naziva "MREŽA I", policijski službenici MUP-a ZDK rano jutros započeli su istovremene pretrese na 23 lokacije u Zenici, dvije u Maglaju i jednoj lokaciji u Zavidovićima. 

Prema riječima Aldine Ahmić, portparola MUP-a ZDK, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu preduzimali operativno-taktičke i istražne mjere i radnje, usmjerene na hapšenje i procesuiranje osoba koje su djelovale organizirano i koje se sumnjiče za vršenje krivičnih djela u vezi zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i municije.

- Tačnije, radi se o 21 osobi, čije su krivičnopravne radnje zadokumentovane naznačenim aktivnostima i koje su meta akcije - pojašnjava Ahmić.

Ove aktivnosti predstavljaju nastavak policijskih akcija kodnog naziva "MREŽA" i "MREŽA I", koje je sprovodila Uprava policije MUP-a ZDK pod nadzorom i u saradnji sa Tužilaštvom ZDK, u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je uhapšeno, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela.

- Pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku. Više o detaljima i rezultatima same akcije ćemo moći potvrditi po okončanju naznačenih aktivnosti koje su još uvijek u toku - ističe Ahmić.

U toku je privođenje uhapšenih osoba u okviru ove opsežne policijske akcije, a kako javlja naš reporter s lica mjesta za sada je u prostorije MUP-a ZDK privedeno najmanje 10 uhapšenih osoba.

NA VRH

Podijeli članak na