CRNA HRONIKA

Poznati rezultati obdukcije 28-godišnjeg Amera Sitnića iz Livna

A. Kamber/Avaz.ba

A. KAMBER

2.1.2018

Obdukcija nad nastradalim 28-godišnjim Amerom Sitnićem iz Livna koji je nestao u petak, a pronađen mrtav u nedjelju, obavljena je danas u mrtvačnici Kantonalne bolnice Livno. 

Obdukciju je izvršio mr. sc. dr. Amir Spahić, specijalista patolog iz Travnika, koji je za "Avaz"  potvrdio da se radilo o samoubistvu vješanjem te da nema tragova nasilne smrti. 
Dežurni tužilac Zdravko Šarić, koji je vodio slučaj od početka, također je potvrdio da se radi o samoubistvu, nakon čega je rodbina preuzela tijelo nastradalog mladića i prevezla u gasulhanu livanjske džamije na Topovima, gdje će se obaviti pripreme za dženazu koja je zakazana za srijedu, iza ikindija-namaza.

Nastradalom Ameru je prije desetak godina umro otac u pedesetim godinama pa je kao jedinac živio sam s majkom Ismetom, za koju je bio jako vezan. U posljednje vrijeme radio je u Sarajevu, odakle je došao majci u posjet, koja ga je posljednji put vidjela u petak oko 17 sati, kad je otišao, da bi nakon što se nije vratio bila alarmirana policija i rodbina koji su se uključili u potragu.


Na mjestu tragedije pronađen je i Amerov automobil koji je prevezen u policiju radi vještačenja, a policija je, izuzela i mobitel nastradalog, te dokumente i druge predmete nađene kod nastradalog, a koji su potrebni za istragu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.