CRNA HRONIKA

Nastradali Ivan Sliško iz Livna, sin pripadnika MUP-a LK, bit će sahranjen sutra

Nastradali Ivan Sliško

A. K.

1.2.2018

U Frankfurtu je za danas planiran posmrtni ispraćaj 19-godišnjeg Ivana Sliške iz Tomislavgrada, koji je nastradao, pod još uvijek nerazriješenim okolnostima, 21. januara u Frankfurtu u blizini aerodroma.  

Ivanovo tijelo pronađeno je bez novčanika, mobitela i dokumenata koje je uvijek nosio sa sobom. Ovaj mladić je radio u Njemačkoj od avgusta prošle godine i jedino je dijete Lucije i Krešimira Sliške, zaposlenog u MUP-u Livanjskog kantona, koji je i tokom rata radio u policiji.

Kako prenosi Tomislavnews, stradali mladić je bio omiljen među vršnjacima i prijateljima, kako u Tomislavgradu tako i u Njemačkoj, a rado je dolazio u rodnu Kongoru, kad god mu se prilika ukazala.

Otac nastradalog je bio na identifikaciji, a i on i supruga se zahvaljuju Konzulatu Hrvatske i BiH na velikoj pomoći, kao i rodbini, komšijama, prijateljima i svima drugima koji su im pružili podršku i utjehu u najtežim trenucima života.

Ispraćaj posmrtnih ostataka mladića planiran je za danas u 16 sati u Frankfurtu ispred kapele Hrvatske misije u tom gradu, a sahrana je planirana za subotu u 14 sati u rodnoj Kongori.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.