CRNA HRONIKA

Najtraženiji britanski bjegunac bio vojnik tokom agesije u BiH?

Klark: Dugogodišnji bijeg

Avaz.ba

2.2.2018

Džastin Klark (Justin Clarke, 62), jedan od najpoznatijih britanskih bjegunaca, osuđen je na 25 godina zatvora zbog smrti Paula Milburna, kojeg je ubio prije 23 godine, piše “Miror”.

Zanimljivo, britanski mediji navode da je Klark, navodno, bio u vojsci tokom agresije u Bosni i Hercegovini zbog čega je zaradio penziju.

Klark je tokom dugogodišnjeg bijega radio na Bliskom istoku. Istražitelji su mu ušli u trag u Berlinu 2016. godine, kada je otkriveno da je još u kontaktu sa porodicom i prijateljima.

- Ne znamo koliko je dugo bio u Berlinu. Znamo da je u svojim mlađim danima služio kao vojnik u BiH. Mislimo da je putovao kroz različite države tokom bijega, a radio je i u Kataru - rekla je inspektorica Džastin Dženkins (Justine Jenkins).

Klark je bio u Legiji stranaca. Hrvatski mediji ranije su pisali da su se poslovi na Bliskom istoku zakomplicirali, jer su tamošnje vlasti došle do informacija da se radi o osobi koju traže zbog ubistva te o vrlo opasnom bivšem pripadniku IRA-e. Hrvatsko državljanstvo dobio je zato što je bio sudionik Domovinskog rata te pripadnik specijalnih jedinica HVO-a i HV-a, navode hrvatski mediji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.