SREMSKA MITROVICA

Srbija: Osuđenica pretukla sudiju

B92

11.4.2018

Predsjednicu Prekršajnog suda u Sremskoj Mitrovici Zoricu Marković-Ilieski u utorak je u sudnici tokom suđenja pretukla osuđena žena, prenose agencije.

Kako navode, riječ je o ženi koja je strankinja, a koja je pretukla sudiju nakon što joj je izrečena kazna od 15.000 dinara zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

Iz Udruženja prekršajnih sudija navode da je Zorica Marković-Ilieski zadobila teške tjelesne povrede i da je “u teškom psihofizičkom stanju prevezena u Hitnu pomoć“.

- Nakon što je okrivljena priznala prekršaj, sudija joj je u prisustvu prevodioca i zapisničarke izrekla novčanu kaznu od 15.000 dinara, nakon čega je okrivljena ustala, prišla da potpiše zapisnik i brutalno pretukla sudiju - ističe se u saopćenju.

Oni ističu da je riječ o “nezapamćenom napadu na sudiju“.

- Užasnuti smo ovim događajem i insistiramo da se protiv počinioca brzo provede postupak i najoštrije osudi, kao i da se poduzmu sve neophodne mjere i aktivnosti da bi sudije prekršajnih sudova imale uvjete da svoju funkciju obavljaju u sigurnom i zaštićenom okruženju - navodi se u saopćenju udruženja.

Osim toga, prema njihovim riječima, sudije prekršajnih sudova su često izložene prijetnjama, zastrašivanjima i omalovažavanjima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.