HRVATSKA

Pljačkao s porukom na papiru: Nakon tri banke, uhapsili ga i našli ukradeni novac

24sata.hr

23.5.2018

Hrvatska policija je uhapsila D. J. (47), za kojeg sumnjaju da je tri puta počinio razbojništva i još dva puta je pokušao. Policiji je poznat odranije.

Sumnja se da je muškarac u ponedjeljak na zagrebačkom Laništu, netom nakon što se otvorila ''Raiffeisen banka'' oko 8.19 sati, uletio unutra i uz prijetnju vatrenim oružjem pokušao je opljačkati. No, nije uspio. Spriječio ga je zaštitar koji mu je rekao da će pozvati policiju. Pljačkaš je pobjegao i nakon pola sata je opljačkao ''Kent banku'' na Knežiji. Uzeo je oko 60.000 kuna (15.915 KM). Pljačka banke mu je ranije uspjela još dva puta, no nije uspio opljačkati poštu.

- Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinio još tri razbojništva, od čega je jedno u pokušaju u pošti u Kupinečkom Kraljevcu 30. januara 2018., dok se sumnja da je druga dva razbojništva počinio u istoj poslovnici banke u Stonskoj ulici, i to 14. februara, uz verbalnu prijetnju, kad je otuđio oko 150.000 kuna (39.789 KM) te 14. maja, uz prijetnju napisanu na papir koji je stavio na pult i otuđio oko 36.000 kuna (9.549 KM).

Sveukupna materijalna šteta iznosi oko 250.000 kuna (66.316 KM). Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebni izvještaj su podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici - objavila je policija. Razbojnik je bio maskiran medicinskom maskom i naoružan pištoljem. 

Dvaput je opljačkao poslovnicu ''Splitske banke u zagrebačkom Središću. Zaposlenicima je zaprijetio oružjem i pružio im papirić na kojem je navodno pisalo: "Ovo je pljačka. Trebam novac za operaciju djeteta, HZZO mi ne želi pokriti troškove liječenja." Policija ga je uhapsila u utorak na adresi stanovanja i pronašli su sav ukradeni novac. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.